Od vikenda novi uslovi za ulazak u Njemačku

Svi putnici koji dolaze u Njemačku od vikenda će morati da predoče dokaz o imunitetu na kovid 19, bilo da se radi o potvrdi o vakcinaciji ili preležanoj bolesti ili da pokažu negativan rezultat testa na virus korona, javio je njemački list "Špigl".

Plan, u koji je "Špigl" imao uvid u Ministarstvu zdravlja NJemačke, odražava rastuću zabrinutost njemačkih regionalnih i federalnih lidera da bi porast broja zaraženih u turističkim mjestima mogao da doprinese četvrtom talasu epidemije kada se Nijemci vrate sa ljetovanja.

"Nivo prenošenja zaraze u NJemačkoj trenutno je prilično nizak u odnosu na druge zemlje. Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene", navodi se u dokumentu Ministarstva.

NJemačke vlasti sada zahtijevaju negativan test ili dokaz o imunutetu samo od takozvanih rizičnih područja u kojima se brzo širi zaraza i gdje su registrovani novi sojevi virusa korona, a to su u Evropi trenutno Velika Britanija, Španija i Holandija.

Pravila se drugačije primjenjuju na aerodromima i graničnim prelazima, a regionalni lideri žele da ih učine dosljednijim.

Tagovi: