Načelnik opštine Teslić u radnoj posjeti opštini Modriča

Načelnik opštine Jovica Radulović organizovao je danas radni sastanak sa načelnikom opštine Teslić Milan Miličevićem.

Sastanak je organizovan s ciljem razmjene iskustava, te uspostavljanju privredne i drugih vidova saradnje između opština Teslić i Modriča. Razgovarano je o procesu dobijanja BFC CEE sertifikata i njegovim prednostima, o stanju i suzbijanju  posljedicama  izazvanim virusom korona, kao i o drugim aktuelnim temama.

 Načelnik Radulović je izrazio zadovoljstvo posjetom, te istakao: „Danas smo razmijenili značajna iskustva i razgovarali o nizu važnih  tema za opštinu Modriča. Mi smo u počecima procesa sertifikacije dobijanja BFC CEE sertifikata, kao opština koja u narednom periodu planira da bude svrstana u red opština i gradova koje se smatraju dobrim poslovnim okruženjem.  Obzirom da je opština Teslić članica  te grupacije zatražili smo stručnu pomoć i razmjenu iskustava. Razmijenili smo iskustva i kao komandanti štabova za vanredne situacije, te se osvrnuli na niz značajnih projekata koji nas očekuju u narednom periodu.“

„Načelnici uvijek imaju o čemu da razgovaraju jer uglavnom imamo slične probleme, pogotovo u današnje vrijeme kada nas muče posljedice izazvane virusom korona. Glavna tema je i bila kako funkcionisati u vrijeme pandemije, kako se nositi sa mjerama koje donosi Republički štab  i kako ih sprovoditi na lokalnim nivoima. U budućem periodu, bilo bi dobro međusobno umrežiti opštine i razmjenjivati iskustva.  Kada je u pitanju BFC CEE sertifikat opština Teslić može svojim iskustvima pomoći Modriči, a tako Modriča u drugim stvarima može nama“, izjavio je načelnik Miličević.
 

Tagovi: