Dom zdravlja: Za vakcinaciju prijavljeno 1.521 lice

U Domu zdravlja do sada je prijavljeno 1.521 lice starije od 65 godina za vakcinaciju protiv korona virusa. Od ovog broja do sada je vakcinisano 272 lica, kao i 73 zdravstvena radnika.

S obzirom da vakcine za sve zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj obezbjeđuje i dostavlja republički Institut za javno zdravstvo, tempo vakcinacije zavisi od količine dostavljenih vakcina sa republičkog nivoa.

Dom zdravlja "Sveti Sava" u Tesliću ima dovoljan kapacitet i medicinski kadar ukoliko bi bila dostavljena potrebna i dovoljna količina vakcina da za kratko vrijeme vakciniše sva prijavljena lica starija od 65 godina, a zatim i druge kategorije stanovništva.

Za dvije sedmice koliko se u Domu zdravlja pružaju usluge serološkog testa na virus korona (SARS-Cov-2) – određivanje ukupnih antitijela COV2T (IgM i IgG anitijela), ukupno je urađen 301 test (197 IgG i 104 IgM testova). Napominjemo da su cijene testova znatno povoljnije od drugih zdravstvenih ustanova (20 KM jedan test, 35 KM oba testa zajedno)

"U narednom periodu naša zdravstvena ustanova organizovaće i pružanje brzih antigenskih testova koji su jednako pouzdani kao i PCR testovi, takođe po znatno povoljnijim cijenama od drugih zdravstvenih ustanova", navo.

Tagovi: