Ovo su najinteresantnije činjenice o ljudskom tijelu

Mislimo da znamo sve o našim tijelima, ali svakodnevno saznamo nove stvari! Postoje neke zanimljive i korisne stvari o našem tijelu koje većina nas nije znala. Zato smo prikupili 8 zanimljivih činjenica koje ćete rado znati!

- Naša koža baca 600.000 čestica svaki sat! Takođe je rečeno da je sva ta prašina ispod vašeg kreveta zapravo tvoja mrtva koža koja je pala.

- Pri rođenju imamo 305 kostiju. Kada odrastemo i potpuno razvijamo svoje tijelo, imamo 296 kostiju.

- Nos čovjeka može osjetiti trilion mirisa.

- Prosječna slina koju stvorimo tokom života može napuniti dva bazena.

- Ljudsko tijelo sadrži dovoljno željeza za stvaranje 3 inča dugog eksera, dovoljno sumpora za ubijanje svih buva na prosječnom psu, dovoljno ugljenika da bi se napravilo 900 olovaka, dovoljno kalijuma da bi zapalilo topove, dovoljno masnoće da bi napravilo 7 bara sapuna, dovoljno fosfora kako bi napravili 2,200 šibica, i dovoljno vode za punjenje spremnika od deset galona.

- Ako bi naše oči bile digitalna kamera, bile bi 576 megapiksela.

- Testisi muškarca vise između njihovih nogu zato što su napravljeni da zadrže spermu hladnom jer bi umrla u tjelesnoj temperaturi.

- Mit da ako češće brijete bradicu, to će uzrokovati da raste debela nije istina. Hormonska promjena u tijelu razlog je deblje brade.