Žrijeb Čelendž Kupa: Borac ne želi Rumune

Rukometaši Borac Mtela sutra očekuju žrijeb u Beču za četvrtfinale Čelendž Kupa. Banjalučani su među osam najboljih timova, a plasman u ovu fazu su još osigurali: AEK (Grčka), Madeira(Portugalija), Neva (Rusija), Dinamo Viktor (Rusija), CSM Bukurešt , Vise (Belgija) i Diken (Finska).

-Sigurno da se slažem da je CSM Bukureš ekipa koja je favorit ovog takmičenja i da bi je trebalo izbjeći. Nema više laganih rivala ovo je sama završnica tako da nas očekuju teški dueli. Ipak kad bih mogao da biram sigurno da bih volio da dobijemo finski Fiken. Djeluju kao ekipa protiv koje bi imali najviše šansi da prođemo u polufinale. Ali ko god da dođe dobro čemo se spremiti- istakao je bek Stefan Miljković.

Trener Mirko Mikić takođe ne želi Rumune.

-U završnici više nema laganih rivala. Svi protivnici su veoma kvalitetni, a moja jedina želja je da izbjegnemo CSM Bukurešt. Rekao sam to ranije, Rumuni su na mnogo višem nivou od ostalih ekipa. Izuzetno kvalitetna ekipa koja je sigurno spremna i za Kup EHF.  Oni su sigurno najbolji tim koji je ostao u takmičenju. Gledao sam mečeve nekih od potencijalnih rivala, a Arendal je dobio Dinamo Viktor sa šest golova a zatim je izgubio sa devet razlike i ispao. Vidjećemo na nama je da se što bolje spremimo kojeg god rivala da dobijemo u narednoj rundi- dodao je Mikić.