Svestrani Prnjavorčanin: Bivši igrač Ljubića – majstor za loptu i finansije

Predrasudu da oni koji jure za loptom nisu naročito obrazovani i da lopta i škola ne idu zajedno, ponajbolje demantuje Prnjavorčanin Aleksandar Njegomirović Miko (38).

Nosio je kapitensku traku i bio najbolji igrač ovdašnjeg Ljubića i RS. Ono što ga čini jedinstvenim su činjenice da je danas odličan fudbalski sudija, diplomirani ekonomista i načelnik finansija Opštine Prnjavor.

Četrnaest godina bio je uzdanica Ljubića, a jednu sezonu igrao je za Laktaše u Premijer ligi BiH. Isticao se odličnom tehnikom, asistencijama i golovima.

– U posebnom sjećanju mi je sezona 2002/2003. kada sam, kao vezni igrač, od deset golova čak osam postigao glavom. Zlatno doba Ljubića bilo je od 2002. do 2006. kada smo u Prvoj ligi RS po dva puta bili vicešampioni i treći – prisjeća se Njegomirović igračkih dana.

Pištaljke se latio od 2001, a kao savezni arbitar posljednje četiri godine je na A listi Prve lige RS. Stručni žiri manifestacije FS “Dani fudbala RS” zvanično ga je kandidovao za najboljeg ovogodišnjeg sudiju.

– Sudio sam mnoge derbije, a posebno sam počastvovan povjerenjem da sudim prošlogodišnje finale Kupa RS između Radnika i Krupe – ističe naš sagovornik.

Prije dvije godine, na prijedlog načelnika Opštine Darka Tomaša, odbornici SO su mu ukazali povjerenje šefa opštinskih finansija.

– Ponosan sam na činjenicu da su i godišnji i polugodišnji finansijski izveštaji naše jedne i od zvanično razvijenijih opština u Srpskoj prošli republičku reviziju – kaže Njegomirović, dodavši da ima namjeru da se i na ovom polju dodatno usavršava upisavši postdiplomske studije na banjalučkom fakultetu gde je i diplomirao.

Saigrači

Ono što priču iz Prnjavora dodatno čini specifičnom je da su iz te na terenu istorijske generacije, sem Njegomirovića fakultetske diplome stekli i Goran Deket i braća Tomaš, Dalibor i Darko.

Dalibor Tomaš je godinama predavač na fakultetu i upravo izabrani savetnik predsednika Vlade RS. Načelnik Darko je u međuvremenu doktorirao, a svojim bivšim saigračima Aleksandru Njegomiroviću je povjerio opštinsku službu finansija, a Goranu Deketu komunalne inspekcije.

Ninko Đurić – Večerenje novosti