Skandal: Roditelji pustili djecu da se sami igraju na snijegu

Nakon što je za vikend napadalo 20-ak centimetara snijega u BiH, a temperature se spustile ispod nule, dvoje djece u centru Banjaluke je viđeno kako se igraju na snijegu, grudvaju i ližu ledenice.

Iz udruženja novokompovanih roditelja „Prinčevi i princeze“ najoštrije su osudili ovaj roditeljski propust i nepražnju roditelja.

- Djeci nije mjesto na snijegu i hladnoći ma koliko ih toplo obukli i obuli. Mogu se prehladiti, imaju samo 12 godina i nisu u stanju da se sami brinu sebi. Topli tržni centri, kafići i igraonice mnogo su zdraviji za imunitet djece“ rekla je Brižet Briganović, predsjednica udruženja.

Ona dodaje da ne zna o čemu su razmišljali ovi neodgovorni roditelji, ali se sjeća da je ljetos vidjela tu djecu kako oguljenih koljnea igraju fudbal na livadi, dok su njihova u klimatizovanom stanu bezbrižno igrali igrice.

- Šta je naredno? Da ih puštaju tu jadnu djecu da sami idu u školu i sami prelaze ulicu? Ako krenu pogrešnim putem vjerovatno će ih već sa 15 godina puštati da sami hodaju po gradu ili idu na bazen bez pratnje roditelja“, kaže Briganović

Brižet kaže da su djeca padala u snijeg, pravili anđele, vukli na sankama, a da je u jednom momentu dijete pogođeno grudvom u glavu.

- Kada sam vidjela da im je spala kapa sa glave to je bila kap u prepunoj čaši. Odmah sam odlučila da roditelje prijavi Ombdusmanu za djecu i Centru za socijalni rad, kako bi ih oni naučili pameti”, ističe ona.

Tekst je satiričnog karaktera preuzet sa sajta 50nijansipive.com

Tagovi: