Šokirani vlasnik prijavio da mu je neko ukrao kuću

Nevjerovatan slučaj krađe dogodio se kod Koprivnice kada su policajci primili prijavu vlasnika kojem je neko ukrao cijelu kuću.

Vlasnik imanja u Peterancu nedaleko od Koprivnice u Hrvatskoj prijavio je da mu je nestala kuća.

Montažna kućica od drva i cigle koja je bila u izgradnji, ali gotovo dovršena, razmontirana je gotovo do temelja, prenose agencije.

Od nje je ostalo malo toga. Lopovi su, prema navodima vlasnika, između 5. i 16. decembra odvojili i odneli cijeli krov sa crijepom, dijelove zidova izgrađene od drvene građe.

Zanimljivo je i kako susjedi nisu shvatili o čemu je riječ. Susjed sa lijeve strane je podigao visoku ogradu tako da ni ne vidi šta se događa u susjednom dvorištu. Sam nije htio ništa da izjavljuje, samo je rekao kako ni s kim ne želi da ima posla. Drugih komšija nije bilo kod kuće, a nasuprot kuće je veliko skladište i hangar poznatog poljoprivrednika iz Peteranca gdje takođe radnici nisu ništa vidjeli.

Po Peterancu među mještanima kruži priča kako je zemljište od prvih vlasnika koji su izgradili kućicu kupio jedan preduzetnik, koji se navodno posvađao ili ostao dužan svom partneru i pretpostavljaju da mu je ovaj zbog duga rastavio i odvezao kuću. Ali, ta seoska razmišljanja i ogovaranja koja možda nemaju ni prave veze s istinom tek provjeravaju koprivnički policajci, piše podravski.hr.

U nedjelju su, dodaje Podravski, veći dio dana bili na tom zemljištu i postupali prema dojavi vlasnika o krađi dijelova kuće. Počeli su i još uvijek obavljaju kriminalističko istraživanje koje bi trebalo rasvetliti šta se zapravo dogodilo.

Tagovi: