Derventa Nektar futsal 2018: “Motel Dvor” i “Extraprom” bez greške

Pretposljednje večeri grupne faze „Derventa Nektar futsal 2018“ na teren su izašle ekipe seniorskih grupa H i J.

U grupi H prošlogodišnji finalista turnira, ekipa „Motel Dvor“, za koju nastupaju igrači iz Bijeljine pojačani Aladžić Marijom, ubjedljivo je savladala svoje protivnike i osvojila svih devet bodova. Ekipa „Sportskog udruženja Drinić“ prolaz dalje osigurala je pobjedama protiv ekipa „DMV Vage“ i „Aurelija“ iz Vinkovaca.

U grupi J ekipa „Extraprom“, za koju nastupaju igrači iz Doboja, opravdala je ulogu nosioca grupe i trijumfalno osvojila prvo mjesto. Najviše problema su imali protiv ekipe „Vodomonta“, za koju su nastupili igrači KMF „Bajmok“ iz Srbije. U međusobnom duelu „Vodomont“ je tri minute prije kraja vodio sa dva razlike protiv favorizovanih Dobojlija, ali su do kraja utakmice primili čak četiri gola. Kao drugoplasirani u ovoj grupi u dalju fazu turnira ide ekipa „Broadway“ iz Teslića koja je neočekivano savladala dobru ekipu „Salinesa“ iz Tuzle. U odlučujućoj utakmici trebao im je bod za prolaz, a ekipi iz Bajmoka pobjeda, međutim „Broadway“ je slavio sa ubjedljivih 5:1.

 Slijedi trodnevna pauza na zbog praznika praznika, a zatim u petak i posljednje veče grupne faze na kojoj će nastupiti seniori i veterano. U drugoj fazi imaćemo 4 večeri nakon kojih ćemo dobiti po jednog polufinalistu, ističe Dejan Plisnić, u ime organizatora.