Minus i snijeg sve do petka

U srijedu po kotlinama i uz riječne tokove magla i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U ostatku zemlje sunčano, uz postupno naoblačenje prema kraju dana i u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka od -12 do 4, a najviša dnevna od -1 do 9 stepeni.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Poslijepodne i u večernjim satima na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu zemlje očekuje se kiša. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -5 do 6, a najviše dnevne temperatura od 0 do 10 stepeni.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u centralnim i istočnim područjima sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini kiša. Poslijepodne bez padavina u cijeloj zemlji i postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 5, a najviše dnevne temperature od 0 do 10 stepeni Celzijusa.

Povremeno slab snijeg u centralnim i istočnim područjima zemlje. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslijepodne bez padavine i postupno razvedravanje u Posavini, Krajini i Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka od minus 12 do 5, a najviša dnevna od -2 do 7 stepeni.