Održan godišnji koncert SPKD "Prosvjeta": Veče tradijecije, kulture i pjesništva (FOTO/VIDEO)

Članovi Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ održali su sinoć u sali bioskopa veliki godišnji koncert.

U prisustvu mnogobrojnih ljubitelja folklorne tradicije, tokom sat i više vremena, članovi ovog društva predstavili su se nizom igara po čemu je prepoznatljiv naš kraj.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturng društva „Prosvjeta“, Živko Petrović rekao je da je ovaj koncert prilika da se našim sugrađanima pokaže sta je pomenuto društvo uradilo u toku godine.

- Imali smo punu bioskopsku dvoranu, dobar odziv i nadam se da će ovaj koncert ostati upamćen. Repertoar koji smo pripremili, to je folklorni ansambl sa igrama iz okoline Teslića kao i igrama iz Srbije, pjevačka grupa koja je izvela četiri etno kompozicije uz pratnju orkestra, a tu su naravno nastupili i pjesnici sa stihovima svojih pjesama. Večeras su dodijeljene i zahvalnice za doprinos u radu SPKD "Prosvjeta“ – naglasio je Petrović.

 

СПКД "Просвјета" Теслић - Босилеград

Posted by Dalibor Koca Kovacevic on Sunday, December 16, 2018

Sudeći po reakcijama publike, bio je ovo još jedan uspješan godišnji koncert SPKD „Prosvjeta“, koje će, kako i sami kažu, i u narednu godinu ući sa istom željom, očuvati kulturu i narodne običaje.

Ova folklorna sekcija broji oko 90 članova, a njihova vrata kažu uvijek su otvorena i za nove članove.

Gosti na sinoć održanom godišnjem koncertu bili su KUD "dr Đorđe Natošević" iz Slankamnena, a njihovo gostovanje je plod odlične saradnje ova dva kulturno umjetnička društva.