Oženjeni – zabranjeno voće ili tuđe je slađe

Bilo da je bogat ili siromašan, čovjeku je stalno malo. Nažalost, uvijek misli da je tuđe-slađe. Komšijino dvorište je ljepše, voće ukusnije, trava zelenija. Interesantno je kako čovjek uvjek očekuje da uzme a rijetko osjeća potrebu da nešto da. Nekako se lako nagodi sa svojom savješću kad želi da opravda svoje postupke.

Svi kažemo tuđe je slađe, ali da li je to uvijek tako?

Znaš, on ima devojku, ali mi se viđamo…Dobro, ovakav vid veze treba da konzumiraš kao fast food – s’nogu i bez puno osjećenja… On će pokušati da ti se prikaže kao najdivniji i najnježniji dečko… Ima djevojku već par godina, i on će nju da ostavi zbog tebe (hoće, hoće evo odmah je potrčao).

Dotična je uglavnom opisana kao devojka koju bi i jači vjetar povrijedio, a ne raskid; on kao mučenik u toj vezi, a veza kao navika… Da, da, da, i ti bi sad trebala sve to da progutaš i da se ne daj Bože zaljubiš… Realno, ne trebaš ti da čuvaš ničiju vezu i svaka djevojka može da bude bivša… ali ako stvarno raskine sa njom, šta ćeš sa njim? Preuzećeš njeno mjesto – i… Ko ti garantuje da i tebi neće uraditi isto što i njoj?

Pa znaš… On je… malo… oženjen…Najgora vrsta… Uglavnom se radi o momcima koji su morali da ožene svoju djevojku, jer je zatrudnjela (čitaj neodgovorni su) ili imaju napad neiživljene mladosti (neozbiljni) ili imaju para, a žena im je ostarila i treba im nešto mlađe (trofej)… U svakom slučaju, obećavaće ti razvod, a nikad neće naći hrabrosti da učini nešto povodom toga (razlog bi bila djeca – da ne pate…).

Ženu će ti opisivati kao šizofreničarku, koja ne razume ni sebe… a kako bi njega? Možda ćeš pomisliti da ti možeš da budeš iznad toga i da se nećeš zaljubiti i da je to samo prolazna avantura, ali navedi mi jednu ženu koja može da kontroliše svoja osjećanja? Upašćeš u pakao laži, gdje ćeš morati da sakrivaš svoju ljubav, da ga viđaš onda kad on to može, a ne kada ti želiš. I kada ga vidiš, vratiće se njoj… Zašto bi to sebi radila?I ko si ti u toj priči? Ljubavnica? Ona druga? Otimačica? Ne, cico moja ne radi to sebi… Budi uvijek ti ta koja je na prvom mjestu, nemoj da kupiš ničije ostatke.

Razveden je… Sa djetetom…Po meni, ovaj tip muškaraca pogodan je za djevojke koje su isto tako razvedene i imaju dijete, jer se oni mogu najbolje razumjeti. Kroz isto su prošli (razvod), imaju jedan neuspjeh za sobom, ali im to ne znači kraj života. I isto tako smatram da ih takvi muškarci neće smatrati za prolaznom avanturom (one koje su prošle kroz pakao razvoda znaju o čemu pričam)…

Što se tiče slobodnih djevojaka ima dve grupe: one koje bi mogle da prihvate tuđe dete i one koje ne bi; to zavisi od tvog karaktera, pogleda na svijet… Moraš da shvatiš da on ima obavezu prema njemu i da je to dijete na prvom mjestu, što dalje znači da neće baš uvek biti dostupan za tebe, da se možda nećete viđati kad god ti to želiš… Moraće da se viđa i sa bivšom ženom, ipak imaju zajedno dijete… Tu mogu da se jave problemi (ljubomora, nerazumevanje). Ako želiš da načiniš taj korak, moraš biti dovoljno zrela da savladaš sve moguće prepreke, piše Ženski kutak.

Tagovi: