Načelnik Teslića organizovao prijem za mladu pionirku Atletskog kluba "Teslić BB" Alminu Rašić

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević organizovao je danas prijem za mladu pionirku Atletskog kluba "Teslić BB" Alminu Rašić, koja je na Evropskom festivalu u sprintu u konkurenciji starijih pionira/ki (U16), koje je održano u Rietiju – Italija, istrčala 80 m (10,30) i plasirala se u ukupnom plasmanu na devetu poziciju. Almina je za protivnike imala konkurenciju iz 25 evropskih zemalja.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević rekao je da je ovaj prijem nastavak prakse da se perspektivnim mladim ljudima koji u najboljem svjetlu predstavljaju svoj grad pruži pažnja i podrška.

- Almina Rašić je po ko zna koji put osvojila jednu od nagrada, radi se o jednom izuzetnom sportisti, djevojci koja postiže izuzetne rezultate. Opštinska uprava u granicama svih mogućnosti pomaže I pomagaće njen dalji razvoj, a I ostalih mladih talentovanih ljudi. Opština Teslić godišnje za sportske kolektive izdvaja iz budžeta preko 300. 000 KM. Naravno, to nije dovoljno za razvoj sporta pogotovo ne za rekonstrukciju sportskih objekata poput stadiona na Radolinci koji čitav niz godina nije rekonstruisan, a to je jedan objekat koji zahtjeva kompletnu rekonstrukciju što zaista mnogo košta I ono što treba biti jedan od naših budućih zadataka jeste iznaći sredstva I započeti taj projekat – rekao je Miličević.

 - Na posljednjem takmičenju na kojem sam učestvovala osvojla sam deveto mjesto. Konkurencija je bila jaka, s obzirom da se takmičilo 25 država ja sam zadovoljna plasmanom. Za sledeću sezonu imam planove da istrčim državne rekorde I da pokušam ući u reprezentaciju. Želim da se zahvalim načelniku na prijemu jer će nam poboljšati dalji rad I napredak – naglasila je Almina Rašić.

Almina Rašić je na proteklim takmičenjima osvojila zlatne medalje na svim privenstvima RS i BIH u juniorskoj ali I seniorskoj konkurenciji.