Slikari iz Srbije i BiH sa teslićkim penzionerima

Gradski trg u Tesliću večeras je bio domaćin za 15 umjetnika iz Srbije i BIH koji su se družili sa članovima Udruženja penzionera i pokazali im na koji način nastaju slike.

Druženje je organizovano povodom 25. "Likovne kolonije" pod nazivom "Različitost nas povezuje", koje se održava do 22. septembra u Etno selu "Usora" u Blatnici.

Organizator likovne kolonije je Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" u saradnji sa organizacijom amputiraca "UDAS" iz Banjaluke.

Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC-a "Banja Vrućica" izrazio je zadovoljstvo što su i ove godine nastavili sa tradicijom održavanja likovnog saborovanja.

- Polovina učesnika ovog druženja su osobe sa invaliditetom jer nam je cilj bio da pokažemo da su oni ravnopravni članovi društva - istakao je Radošević.

Željko Volaš, predsjednik organizacije UDAS,  kazao je kako je ovo druženje nastavak kolonije koju organizuju sa ZTC "Banjom Vrućicom".

- Posebno želimo da prikažemo različitost koja nas povezuje, i one koji imaju neki invaliditet i one koji nemaju. Na ovaj način željeli smo pokazati kako umjetnici rade i kako nastaju slike. Kolonija traje 7 dana - naglasio je Volaš, pišu Nezavisne novine.

Dodao je da su učesnici kolonije iz BIH i Srbije.