Da li je vučica ili pas?: Čeka se odluka o Čokoladi

U beogradskom naselju Mirijevu su prije više od četiri mjeseca radnici “Veterine Beograd” uhvatili životinju i predali je Beogradskom zoološkom vrtu. Da li je vuk ili pas? Da li je agresivna ili uplašena? Da li će biti vraćena vlasnici ili ostati u Zoo vrtu? Pitanja su koja su nedjeljama Beograđane kopkala i, po svemu sudeći, ostaće bez odgovora.

Tog 12. maja, prve informacije su bile: veterinari su pronašli skotnu vučicu, ne zna se odakle je stigla, a ubrzo i da je stara desetak godina. Zatim je objava nepoznate osobe na Fejsbuku objelodanila da se životinja zove Coka i da nije vuk već pas, da bi uslijedila i peticija za vraćanje vlasnici koja se nije oglašavala.

Kada su reporteri “Blica” uspjeli da je pronađu i popričaju sa njom, uslijedilo je objašnjenje da je Coka zapravo Čokolada koja je pobjegla iz dvorišne kućice za pse zbog šarki koje su se polomile na vratima, te da zbog stanara koji su pomislili da je vuk iz straha nije uspjela da nađe put do kuće.

– Njena baba Bebana je bila vučica, a otac i djeda su njemački ovčari, dok joj je majka polutan, odnosno hibrid. Tako je i Coka mješavina vučice i psa. S obzirom na to da je prvo koljeno, logično je da liči na vuka, ali nije vuk – pričala je tada Cokina vlasnica V. S.

Poslije više od četiri mjeseca, ona može samo da kaže da “zna koliko i mi”.

– Situacija je nepromijenjena. Ništa novo nismo saznali – kratko je rekla V. S. prije nekoliko dana.

Odluka o Cokinoj sudbini trebalo je da bude donijeta mjesec dana od hvatanja, na osnovu DNK rezultata, ali je ostalo samo na “čeka se…”.

Potom je “Blic” opet pisao da famozna presuda o Coki nije u nadležnosti Uprave za veterinu, Ministarstva za zaštitu životne sredine, dok je Zoo vrt zadužen da brine o njoj do preuzimanja, a “Veterina” je svoj posao završila onog momenta kada su je uhvatili i predali vrtu. Coka i dalje čeka…

VIDEO - Čokolada, mješavina vučice i psa