Radnici “Destilacije” prijete dolaskom u Banjaluku i protestom pred Vladom

Radnici HI ,,Destilacija,, Teslić sa zebnjom čekaju zimu i sa nagodovanjem reaguju na činjenicu zato što i najnoviji sporazum sa direktorima šumskih gazdinstava i direktorom javnog preduzeća “Šume RS” ne daje nikakve rezultate po pitanju snabdjevanja sirovinom-drvetom najlošijeg kvaliteta.

Ovo je danas saopšteno iz Sindikata Šumarsta prerade drveta i papira RS u kojem kažu da su i ovaj put radnici “Destilacije” zatražili pomoć od Sindikata da preduzme mjere na zaštiti njihove gole egzistencije.

-Naime, radnici su očevici velikog šverca drveta iz “Šuma RS”, dok se njima uskraćuje pravo na rad, jer ne mogu da dobiju ugovorenu sirovinu od ovog snabdjevača. Ukoliko se ovoj anomaliji ne stane u kraj, radnici će organizovano, uz pomoć Sindikata krenuti put Banjaluke, pred zgradu Vlade Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

Tom prilikom radnici će, kako kažu, tražiti odgovor od vlasnika šuma, ko preprodaje sirovinu za koju je potpisan ugovor da se isporuči njihovom preduzeću, koje je najveći i jedini proizvođač i izvoznik prirodne kiseline na evropsko tržište iz ovog dijela Evrope, prenosi Srpskainfo.