U Tesliću večeras počeo "Korzo"

Kulturno-edukativni festival, simboličnog naziva „Korzo“ počeo je večeras promocijom zbornika "Amanet" i trajaće narednih sedam dana.

Milan Jović, organizator festivala istakao je da događaj ima za cilj da promoviše kulturu i stvaralački rad, posebno kod mladih ljudi.

- Zbornik "Amanet" je sklop poezije i proze koje su rodoljubljivog karaktera, gdje je učestvovalo nekoliko različitih autora, a koji su se predstavili večeras na promociji. Sav novac zarađen od prodaje knjiga će ići u kasu humanitarne organizacije „Srbi za Srbe. Sam festival trebalo bi da se završi 15. avgusta i to muzičikim koncertom u gradskom parku -rekao je Jović.

U sam projekat su uključeni Turistička organizacija opštine Teslić i SPKD „Prosvjeta“, a pokrovitelj festivala je načelnik opštine Milan Miličević, navode u Opštini.

- Mislim da će u svakom slučaju ovih sedam dana omladina Teslića imati priliku da uživa u programu koji je pripremio uglavnom Milan Jović, student iz Teslića, dečko koji ima zaista odlične ideje i koga treba podržati. Biće tu predstavljena i njegova knjiga, večeras evo zbornik radova teslićkih pisaca, pjesnika, tako da biće svega pomalo za svakoga – rekao je Živko Petrović, predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Teslić.

U sklopu sedmodnevnog programskog sadržaja pored ostalog planirano je da se u saradnji sa centrom za njemački jezik „Glossa“ upriliči zabavno veče za djecu, zatim promoviše nekoliko knjiga, prikažu premijere određenih fimova, održi pozorišna predstava i stručno predavanje iz oblasti medicine.

Tagovi: