Cvijanović: Slučaj "Dragičević" naškodio svima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je slučaj smrti mladog Banjalučanina Davida Dragičevićaje naškodio svima zato što su se kroz njega pokazala brojna lica i naličja.

"Suština je da je u takvim slučajevima jedino tužilaštvo pozvano djelovati. Nažalost, mnogi drugi davali su kvalifikacije, vjerovatno i zato što se toliko dugo čekao stav tužilaštva", konstatovala je predsjednik Vlade Srpske. 

Ona je izrazila žaljenje zbog tragedije porodice Dragičević, ali i zbog politizacije cijelog ovog tragičnog događaja. 

"Međutim, nije na predsjedniku Vlade da vodi istragu i da se petlja u istragu policije i tužilaštva", dodala je Cvijanovićeva, ističući da Tužilaštvo treba da da odgovor da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova u ovom slučaju postupalo ispravno i u skladu sa procedurama, prenose agencije. 

Navodeći da nikada nije branila nekoga ko je činio bilo šta nepropisno, Cvijanovićeva je rekla da, ako je neko nešto pogrešno radio ili zataškavao, mora biti sankcionisan. 

"Isto tako, ne podržavam da se prave razne konstrukcije niti da ulica postaje ona koja upravlja. Ponavljam, želim da se utvrdi istina", naglasila je Cvijanovićeva, konstatujući da je, nažalost, slučaj "Dragičević" postao dio predizborne kampanje.