Ivanić u posjeti Tesliću

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić danas je posjetio Teslić gdje je sa načelnikom opštine Milanom Miličevićem razgovarao o tekućoj problematici u ovoj lokalnoj zajednici.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić obraćajući se novinarima istakao je da je načelnik Teslića Milan Miličević osoba koja zaslužuje punu podršku i poštovanje s obzirom na okolnosti u kojima radi, a s druge strane šta čini da ova opština unaprijedi svoj razvoj.

Ivanić je rekao da Bosna i Hercegovina po Ustavu ne može direktno intervenisati prema lokalnim zajednicama, zbog čega je bilo opredjeljenje da se promijeni imidž u smislu privlačenja sredstava od međunarodnih organizacija i institucija. On smatra da intervencije sa nivoa Republike Srpske prema lokalnim zajednicama moraju imati više javnosti, kao i pravičnosti u raspodjeli sredstava.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da je upoznao Ivanića o dešavanjima u ovoj opštini.

"Upoznao sam ga i da su svi bitni projekti koji dolaze u najveći dio opština Republike Srpske iz različitih fondova, koji su vezani za Vladu Republike Srpske, u najvećem procentu, oko 95 odsto, zaobišli ovu opštinu", rekao je Miličević.

On kaže da ne može prihvatiti činjenicu koju iznose predstavnici Vlade da postoje lokalne zajednice koje ne sarađuju sa Republikom Srpskom.

"Što se mene tiče, u posljednjih šest godina te saradnje i tih projekata u opštini Teslić nije bilo, ali želim tu saradnju i činim sve da se ona ostvari", rekao je Miličević.

T.B.