Čudo u Srbiji: Baki Radojki iskopali grob, ona oživjela

Radojka Stankov (69) iz Kikinde je ni kriva ni dužna proglašena mrtvom, a ožalošćena porodica je odmah nakon primanja tužnih vijesti počela pripreme za sprovod.

Službeno je proglašena mrtvom u ponedjeljak u 22.30. Sljedeće jutro, tačnije deset sati nakon službene smrti, tehničar centra u kojem se tijelo pokojnice nalazilo je primijetio da je baka pomaknula dio tijela i da diše.

"U ponedjeljak je dežurni tehničar oko pola jedanaest naveče primijetio da baka Radojka ne daje znakove života, zbog čega je pozvan doktor Hitne pomoći Doma zdravlja. Doktor je na mjestu ustanovio smrt. Radojka je ostala u centru u utorak do jutarnjih sati u prostoriji gdje se smještaju preminule osobe", kaže doktorica Ružica Janković iz Gerontološkog centra Kikinda.

Baku Radojku su čak i obukli za sprovod kada je dežurni radnik primijetio da je pomaknula nogu, a lice joj odavalo znakove života.

"Kada je dežurni tehničar pri redovnom pregledu ustanovio da je Radojka živa, korisnicu centra smo pogledali, poslali u bolnicu na specijalistički pregled nakon čega je baka vraćena u Gerontološki centar", kaže Janković.

Alo.rs

Tagovi: