Poslodavac ukinuo radne subote da spasi zdravlje sebi i radnicima - i profitirao

Vlasnik bihaćkog autoservisa "Bagrameli" odlučio je prije godinu dana da ukine radnu subotu. Na taj potez odlučio se zbog narušenog zdravlja i sebe i radnika kao i želje da više vremena provedu sa porodicama.

Radnu sedmicu skratio je na pet dana iako je bio ubijeđen da će posao opasti. Kako sam kaže – nikakav novac nije bio vrijedan zdravlja.

Ali kako Elvir Bagrameli kaže za "BiznisInfo", umjesto pada prometa došao je rast, mušterije su se prilagodile, a posla ima više nego ikada.

Fejsbuk statusom koji je objavio, kako sam kaže, htio je da zahvali mušterijama na razumijevanju ali i da motiviše i druge poslodavce da učine isto i tako radnicima ostave više vremena za porodicu koja najviše trpi zbog radnih vikenda.

Kompletan Bagramelijev status možete pročitati u nastavku.

"Prije otprilike godinu dana sam odlučio da ukinem radnu subotu… nije više išlo, pritisak posla je bio velik a nedjelja se nije znala da li prije svane ili smrači i hajde opet ponovo… Narušilo se zdravlje, i fizičko i psihičko, kako kod mene tako i kod radnika. U početku me bilo prpa hoće li opasti posao, subotom je dolazilo dosta mušterija koji nisu mogli preko radnih dana ali odlučio sam pa šta bude.

Produžili smo radno vrijeme radnim danima do 17h da kompenziramo 'izgubljene' sate. A ono, vidi vraga, umjesto pada prometa došao je rast.

I to zamjetan.

Hvala svim našim mušterijama koji su se prilagodili nama i dali svoju podršku poštujući novo radno vrijeme. Sad, ne pišem ovo da bi se lajkovalo i komentarisalo svaka čast i ostalo… Nije to cilj objave.

Cilj je da pročitaju kolege privatnici i da se odluče na isti korak, onaj ko može a može ih dosta.

I ja sam kontao da neću moći ali sam se drznuo i na kraju još i profitirao. Puno je lakše kad čovjek pusti mozak na pašu dva dana zaredom, ostaje više vremena za porodicu koja je ionako najviše trpjela sa našim izostancima.

Prođe život u trci za parama a na kraju ih u starosti potrošimo na krpanje urušenog zdravlja, ako se i dočeka starost ikako… Nije vrijedno, vjerujte…", napisao je ovaj Bišćanin.

Tagovi: