Pokloni teslićkim prvačićima

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, danas je povodom početka školske godine podijelio paketiće prvačićima sa područja opštine Teslić, koji su ove godine sjeli u školske klupe.

Načelnik je rekao da je ove godine u školama na području opštine Teslić upisano ukupno 283 prvačića, te svima poželio uspješan početak školovanja.

“I ove godine tradicionalno u svojstvu načelnika obilazim prvačiće u Osnovnim školama na opštini Teslić i uvijek je lijepo sa njima se družiti i pokloniti im neke simbolične poklone na ovaj jedan od najvažnijih dana u njihovim životima, ali ne možemo se oteti utisku, kao i svake godine nažalost, o smanjenju broja prvačića u svim školama u Tesliću. Reći ću samo da je ukupan broj upisanih ove godine 283, a prošle godine je npr. bilo 360. Ogroman problem generalno društva u kojem živimo, političkih odnosa, nestabilnosti, nesigurnosti što prouzrokuje upravo ovaj odliv stanovništva i manji broj rođene djece. Ja se nadam da će budućnost biti mnogo ljepša i mi ćemo svi morati da se potrudimo oko toga."- rekao je Miličević.

 

Tagovi: