„Elektroprivreda RS“ popustila pritisku velikih trgovaca

Veliki trgovački lanci u Republici Srpskoj do kraja godine će plaćati struju 40 evra po megavat satu, dok će od 1. januara iduće godine ta cijena biti povećana na 45 evra, dogovoreno je danas na sastanku predstavnika „Elektroprivrede RS“ i trgovačkih lanaca.

Nakon što juče nisu uspjeli da približe stavove, danas je u prostorijama ERS održan novi sastanak sa predstavnicima Privredne komore RS i velikih trgovačkih lanaca na kojem je postignut dogovor da cijena struje bude snižena sa prvobitno planiranih 50 evra po megavat satu.

- Cijena od 50 evra po megavat satu koja je bila prvobitno ponuđena će biti smanjenena na 40 evra i to su veliki trgovački lanci prihvatili. Ugovori će već danas biti korigovani u skladu sa novom cijenom i oni će biti na snazi do kraja godine. Od početka iduće godine cijena električne energije će biti povećana na 45 evra - rekao je za portal CAPITAL portparol Privredne komore RS Vladimir Blagojević.

On je istakao i da će ERS u narednih mjesec dana analizirati potrošnju električne energije trgovačkih lanaca i da će na osnovu te analize, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, odobriti dodatne bonuse za trgovačke lance.

On je podsjetio da su predstavnici trgovačkih lanaca na sastanku koji je juče održan ukazali na to da će oni imati daleko veće cijene nego ostatak privrede i tražili su da se i za njih nađe komproimsno rješenje.

Portal CAPITAL objavio je ranije da je „Elektroprivreda Republike Srpske“ poslala privrednicima nove ugovore o snabdijevanju električnom energijom u kojim je povećana cijena industrijske struje.

Nakon što su se privrednici pobunili, dogovorena je cijena od 35 evra po megavat satu u idućih 16 mjeseci za 28 najvećih potrošača.

Tagovi: