Počela "Trka zdravlja" u Banji Vrućici

 U kompleksu Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" kod Teslića danas je otvorena sportska manifestacija "Trka zdravlja", čiji je cilj da promoviše zdravlje, aktivan život i obogati turističku ponudu.

Ova manifestacija je okupila nekoliko stotina učesnika, a na trci na 10 kilometara učestvuje i proslavljena srpska atletičarka Olivera Jevtić, koja je ukazala na značaj sporta za pravilan psiho-fizički razvoj ljudi.

“Trčanjem se bavim već trideset godina i mogu da se pohvalim da u tom periodu nisam imala većih zdravstvenih problema”, rekla je Jevtićeva.

Izvršni direktor za zdravstvo "Banje Vrućice" Draženko Vuković ukazao je na značaj trčanja po opštu kondiciju organizma, kao i jačanje imunog sistema i funkcionalne sposobnosti srca, krvnih sudova i pluća.

“Zdrav pojedinac potreban je porodici, društvu i kolektivu”, izjavio je Vuković.

Predstavnik organizacionog odbora trke Goran Božić poručio je da ova zdravstveno-turistička ustanova vodi računa o zdravlju i procjenjuje da na "Trci zdravlja" učestvuje nekoliko stotina profesionalaca i rekreativaca iz cijele BiH, Srbije i Hrvatske.

On je naveo da se "Trka zdravlja" sastoji od trke na 10 i pet kilometara, kao i trke zadovoljstva na stazi od 800 metara kroz kompleks "Banje Vrućice".

Trke od pet i 10 kilometara namijenjene su profesionalnim, poluprofesionalnim trkačima i rekreativcima, a trka zadovoljstva je za sve generacije, djecu i odrasle, kao i goste ove banje.

Prošlogodišnji pobjednik trke je Osman Junuzović iz Doboja.

Pokrovitelj "Trke zdravlja" je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Tagovi: