Teslićani na turniru u Šamcu: Prošli smo dalje, igramo na pobjedu

U Šamcu je sinoć počeo drugi dio turnira “Vivia streettball Šamac 2019” u kojem učestvuje 15 seniorskih ekipa iz RS, FBiH i Hrvatske.

U prvom dijelu turnira učestvovalo je 17 ekipa mlađih selekcija, dok takmičenje za seniorske ekipe završava večeras. Pobjednik turnira plasiraće se na finale Lige Srpske, koje će biti održano u Banjaluci od 31. avgusta do 1. septembra.

Đorđe Dujaković iz Teslića kaže da njegova ekipa učestvuje u ljetnoj Ligi ulične košarke i da putuju na turnire koji se organizuju širom Srpske.

- Dobra je konkurencija, prošli smo dalje i igramo na pobjedu - samouvjeren je Dujaković.

S obzirom na to da je turnir ove godine ušao u kalendar takmičenja Međunarodne košarkaške federacije, pobudio je veliki interes kod domaćih, ali i ekipa iz susjedne Hrvatske. Mate Karlović iz Slavonskob Broda zadovoljan je organizacijom i kvalitetom ekipa.

- Dosta bolja konkurencija nego prošle godine, turnir je apsolutno atraktivan i za publiku i igrače, i posjećeniji je nego kod nas u Hrvatskoj - kaže Karlović.

Turnir 3x3, organizovan je po pravilima Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) i od ove godine je u kalendaru Lige Republike Srpske.

Predsjednik Organizacionog odbora Zoran Cvjetković kaže da pravila FIBA znače da se turnir igra na specijalnoj plastičnoj podlozi, sa zvaničnim semaforima i koševima. Sve to, kaže Cvjetković, turnir podiže na viši nivo.

- Cilj mladih ljudi koji su prije tri godine pokrenuli ovaj turnir sada je ostvaren, ušli smo u kalendar Međunarodne košarkaške federacije i Ligu Srpske i to je veoma značajno za Šamac i košarku - rekao je Cvjetković.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević koji je neformalno otvorio turnir za seniore, izrazio je zadovoljstvo nivoom organizovanja turnira i posjećenošću manifestacije.

- Raduje me da je Šamac ovih dana postao jedno turističko mjesto, otvoren grad i centar sportskih dešavanja. Manifestacija “Šamačko ljeto” i turnir u basketu imaju veliku podršku Šamčana i to me posebno raduje - rekao je Milićević.

“Vivia streettball Šamac 2019” održava se u okviru “Šamačkog ljeta” u organizaciji Košarkaškog kluba i pod pokroviteljstvom opštine Šamac i Vitinke iz Kozluka.

M. L.

Tagovi: