Turninr okupio 136 šahista: Bitka u Šipragama u foto finišu pripala Vladi Narančiću

Fide majstor Vlado Narančić pobjednik je osmog međunarodnog šahovskog turnira “Luka-Šiprage”.

Narančić je slavio u izuzetno zanimljivoj borbi sa 7,5 poena iz devet partija. Isti skor imali su i drugoplasirani Siniša Dražić i trećeplasirani Miodrag Savić, ali su imali lošiji omjer u dodatnom bodovanju.

Prvo mjesto u konkurenciji igrača do 1.800 rejting bodova osvojio je Jovo Slijepčević, drugi je bio Jelenko Konjević, a treće mjesto je pripalo Marku Lipovčiću.

Najbolje plasirani omladinac je Bojan Maksimović, dok je najbolji plasman među damama imala Maša Babić. Najstariji takmičar bio je Dragoljub Đukić, a najmlađi Danilo Maglov.

Kada je riječ o domaćim igračima najbolji plasman su ostvarili Sergej Molčanov i Dragan Stanković.

Sedam velemajstora, osam Fide majstora, tri internacionalna majstora i veliki broj drugih vrhunskih igrača potvrda su kvaliteta turnira.

Turnir je okupio 136 šahista, a sjajni takmičari došli su iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Švajcarske, Slovenije, Danske i doprinijeli tome da ova manifestacija ponovo zavrijedi epitet najjačeg dnevnog turnira u BiH.

Među njima su bila i dobro poznata imena u šahovskom svijetu poput Zdenka Kožula iz Hrvatske, a činjenica da su on Georg Mohr iz Slovenije, te Dalibor Stojanović iz BiH ostali bez pobjedničkih postolja govori o kvalitetu turnira u prirodnoj oazi ribnjaka Fondacije “Luka” u Šipragama.

– Velika mi je čast što su nam se ove godine odazvali veliki majstori iz zemalja širom Evrope. Učešće sjajanih igrača nam daje podstrek da narednih godina budemo još bolji u organizaciji turnira – rekla je za Moj Kotor Varoš direktor turnira Svjetlana Račić, koja je i direktor firme “Luka” – domaćina ovog tradicionalnog turnira.

Simpatije učesnika turnira održanog podno Vlašića pobrao je bračni par Mohr iz Slovenije, jer se rijetko viđa da su supružnici zaljubljenici u šah i da učestvuju na turniru.

Tagovi: