Obodnik: Tridesetogodišnjak poginuo tokom nezakonitog ribolova

Tridesetogodišnjak iz Obodnika kod Kotor Varoša nastradao je dok je pomoću električne energije nezakonito lovio ribu u rijeci Vrbanji, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Tridesetogodišnjak je lovio ribu u subotu, 13. jula, u društvu osoba čiji su inicijali B.M, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nezakonit ribolov.

Istog dana uhapšena je i O.M. zbog sumnje da je izvršila krivično djelo sprečavanje dokazivanja, jer je sa lica mjesta uklonila sredstva izvršenja krivičnog djela nezakonit ribolov, navodi se u saopštenju, piše Srpskainfo.

O svim okolnostima policija je upoznala dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv pomenutih lica za navedena krivična djela.

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš su u subotu oko 13 časova postupili po zaprimljenoj prijavi da je u kotorvaroški Dom zdravlja dovezeno tijelo tridesetogodišnjaka koje je prethodno izvučeno iz rijeke Vrbanje.

Policijski službenici su izvršili uviđaj na mjestu događaja, a daljim radom utvrdili da je tridesetogodišnjak bio u društvu sa B.M. i da su pomoću električne energije nezakonito lovili ribu, te da je od posljedica navedenog zadobio povrede od kojih je preminuo.

Tagovi: