Izašao iz zatvora pa pokušao da napastvuje sedmogodišnjakinju

Predrag P.D. (40) iz Vrbasa uhapšen je zbog sumnje da je na ulici presreo dvije djevojčice od šest i sedam godina, a zatim stariju pokušao seksualno da napastvuje.

Kako piše "Kurir", napad na djevojčicu desio se 4. juna, a jeziva činjenica je to što je P.D. osuđivani ubica, koji je iz zatvora izašao prije samo sedam mjeseci.

- P.D. je tog dana na ulici video dve devojčice, koje su mu inače komšinice. Neko vreme ih je posmatrao i slušao je njihov razgovor. Jedna devojčica se požalila drugoj da je boli stomak, što je on iskoristio kao povod da im priđe - kaže neimenovani izvor "Kurira" i nastavlja:

- Ponudio im je pomoć zbog bolova. Rekao je 'da slobodno uđu kod čike u dvorište'. Devojčice su ušle i tada se desio pokušaj napastvovanja.

Kako kaže izvor, P.D. je počeo da mazi sedmogodišnjakinju čim je ušla na njegov posjed.

- Pod izgovorom da želi da joj izmasira stomak, počeo je da je dodiruje, miluje i ljubi. Prvo joj je ljubio stomak, a onda je počeo da se spušta niže... Dete je počelo da plače, a njena drugarica se uplašila i istrčala iz dvorišta. Videvši da dete trči, P.D. je pogledao ka njoj, a žrtva je to iskoristila i uspela da pobegne - kaže sagovornik i dodaje da su djeca odmah otišla kod roditelja isve im ispričala.

- Policija je odmah po prijavi krenula u potragu za opasnim manijakom. Posle sat vremena je nađen sakriven u nekakvom žbunju. Nakon saslušanja kod tužioca njemu je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio nedozvoljene polne radnje - kaže izvor.

Mještani Vrbasa kažu da je P.D. izuzetno opasan po okolinu, a iz zatvora je izašao u oktobru 2018. godine, i to nakon služenja kazne za ubistvo.

- On je 2005. sa svojom tadašnjom nevenčanom ženom i svojim bratom od tetke ubio Z.R. (67) iz Vrbasa, rođaka svoje supruge. Oni su Z.R. gušili peškirom, davili kaišem, a onda mu zabili nož u srce! Posle zločina su ispreturali čitavu kuću i odneli 1.000 evra i pištolj - podsjeća izvor "Kurira" i dodaje da je za to ubistvo P.D. bio osuđen na 14 godina, ali je iz zatvora izašao malo ranije.

(Kurir.rs)

Tagovi: