Bijeljina: Dva pijana vozača i neispravan autobus poslali da djecu voze na izlet

Dva vozača pod dejstvom alkohola i neispravan autobus sa lažiranom potvrdom o tehničkoj ispravnosti - rezultati su kontrole prevoza kojim su đaci iz Bijeljine trebali da otputuju na jednodnevni izlet u Republiku Srbiju.

Bijeljinska policija kontrolisala je ispravnost devet autobusa, te obavila alkotestiranje vozača koji su vršili organizovani prevoz učenika, a zbog počinjenih prekršaja, vozači i odgovorna lica u preduzeću biće kažnjeni.

- Prilikom testiranja vozača J.B. utvrđeno je 0,35 promila alkohola u krvi, isključen je iz saobraćaja i zamijenio ga je drugi vozač - saopšteno je iz policije.

Dalje se dodaje da je prilikom uvida u potvrdu o tehničkoj ispravnosti autobusa koji je trebalo da vozi pomenuti vozač, utvrđeno da ista ne pripada navedenom vozilu.

- Kontrolom tehničke ispravnosti vozila utvrđeno je, da navedeni autobus tehnički neispravan, te je isključen iz saobraćaja - navodi se u saopštenju.

Prilikom kontrole alkohol u organizmu pronađen je i kod vozača N.G. i to 0,74 promila, te je i on isključen iz saobraćaja.

- Zbog počinjenih prekršaja vozačima su izdati prekršajni nalozi, dok će protiv odgovornih lica u pravnom licu i samih pravnih lica zbog počinjenih prekršaja biti podnet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu u Bijeljini - saopšteno je iz policije.

Srpska.info piše da je policija u Bijeljini prekršajnim nalozima kaznila je vozače agencija “Viena tur” J.B. i “Gajić prom” N.G. koji su se u alkoholisanom stanju pojavili uoči polaska učenika osnovnih škola “Vuk Stefanović Karadžić” i “Jovan Dučić” na ekskurziju u Srbiju.

Policija će ujedno protiv odgovornih osoba u ovim agencijama podnijeti zahtjeve za pokretanje prekršajnih postupaka, a paprenu kaznu trebala bi platiti agencija “Viena tur”.

Jedina osoba koja je kada su u pitanju agencije razgovarala i objasnila čitavu situaciju bila je Maja Antić direktor agencije “Hepi travel” iz Bijeljine koja je ujedno organizovala jednodnevni izlet u Srbiju.

Antić je tako izjavila da ova agencija ima potpisane ugovore sa drugim agencijama kada su u pitanju ekskurzije.

Na dan polaska Antićeva za Srpskainfo objašnjava da je zvala policiju kako bi obavila kontrolu vozača i pregled svih autobusa kada su alkoholisni vozači otkriveni, kao i tehnički neispravan autobus.

– Nama je na prvom mjestu bezbjednost djece i uvijek radim u tom pravcu. Nedopustivo je da neko od vozača autobusa ima alkohola u krvi. U svojoj karijeri susrela sam se prije nekoliko godina sa ovakvom situacijom i to je za sve nas bio veliki šok – izjavila je Antićeva.