Detalji ljubavne svađe iz Prnjavora: Švaler se dopisivao sa mužem, pa dobio kundakom

Mikajlo gotovo tri godine živi u braku sa suprugom Verom, koju neizmjerno voli. Još nemaju djece, dok je Pavle, iz obližnjeg sela Devetina, neoženjen, pričaju mještani.

Prnjavorska policija uhapsila je Mikajla Marinkovića (28) zbog sumnje da je, u Hrvaćanima kod Prnjavora, u noći između subote i nedelje, udarcem kundakom puške u glavu nanio ozljede 30-godišnjem Pavlu Petelju i potom mu rafalom izrešetao zidove kuće. Pavle je završio u bolnici, a kako “Novosti” nezvanično saznaju, kundak je “sevnuo” i obarač puške povukla ljubomora, odnosno ljubavne poruke koje je, navodno, sada pretučeni slao Marinkovićevoj supruzi.

– Pripadnici PS Prnjavor uhapsili su muškarca M. M. jer je u porodičnoj kući oštećenog, nakon verbalne rasprave, udario oštećenog puškom u glavu, zatim ispalio metke u pravcu zida i pobjegao – saopštili su iz PU Banjaluka.

Prnjavorski policajci su potom reagovali po prijavi da je u prnjavorski Dom zdravlja dovezeno povrjeđeno lice.

– Mikajlo gotovo tri godine živi u braku sa suprugom Verom, koju neizmjerno voli. Još nemaju djece, dok je Pavle, iz obližnjeg sela Devetina, neoženjen. Pronjela se glasina, pa su to čak neki portali objavili da je Mikajlo “pretukao ljubavnika svoje supruge”. Međutim, niko pouzdano ne može da zna da li je pretučeni Pavle uistinu bio ljubavnik, ili samo udvarač. Uveliko se priča o tim porukama koje je Pavle, navodno, slao supruzi od svog poznanika, ali je najbitnije da nije pala mrtva glava – komentarišu za “Novosti” mještani Hrvaćana.

Iz izvora upućenog u ovaj slučaj potvrđeno nam je da su zaista strasti rasplamsale ljubavne poruke, koje je Pavle slao Mikajlovoj supruzi. Još je nepoznato kako je Mikajlo za to saznao, ali nezvanično, da je on lično, navodno, počeo da u ime svoje supruge Pavlu odgovara na te ljubavne poruke. Da bi u noći između subote i nedelje prelomio da stvar, odnosno pušku, uzme u svoje ruke.

TUŽILAC

Dežurni okružni javni tužilac OJT Banjaluka naložio je da protiv osumnjičenog Marinkovića bude dostavljena krivična prijava za nanošenje povreda i izazivanje opšte opasnosti, kao i zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.