Mladi fudbaleri otputovali u Beograd

Polaznici Škole fudbala ''Proleter'' iz Teslića jutros su otputovali u Beograd. Tokom boravka u Beogradu planirana je posjeta Crvenoj zvezdi, ali da se odigra i utakmica u Obrenovcu.

U upravi teslićke Škole fudbala Proleter ističu da je odlazak u Beograd kao programski zadatak zacrtan još prošle godine. Cilj je da djeca vide kako funkcioniše jedan ozbiljan klub, u ovom slučaju Crvena zvezda, ali da sagledaju i znamenitosti Beograda. Djeca su oduševljena kolektivnim odlaskom glavnom gradu Srbije.

U sklopu ove službene ekskurzije u Beograd je otputovalo 70 polaznika škole fudbala svih uzraznih kategorija praćenih trenerskim kadrom, ali i 30 roditelja.

Mlade fudbalere, pored roditelja, ispratio je i načelnik opštine Milan Miličević. Miličević je teslićkim predstavnicima u Beogradu i Obrenovcu poželio puno uspjeha naglasivši da je Škola Fudbala ''Proleter'' u organizacionom smislu primjer dobre prakse, jer se kroz entizijazam uprave i roditelja ne oslanja samo na finansiranje iz opštinskog budžeta.

"Još jedan lijep sportski događaj sa mladim sportistima škole fudbala "Proleter". Škola fudbala pokazuje kako je ponekad jako važno da osim truda lokalne zajednice preovlada entuzijazam kako trenera i uprave, tako i ulaganje roditelja ovih mladih fudbalera. Škola fudbala može prvenstveno napraviti bazu za ono što sutra treba da bude FK "Proleter", a to su prvotimci, do sada to nije bio slučaj i Proleter je često morao dovoditi igrače sa strane, a ja se nadam da je to iza nas" - rekao je Miličević.

Povratak u Teslić predstavnici Škole fudbala najavili su za ponedjeljak u ranim jutarnjim časovima.

Opština Teslić

Tagovi: