Dani porodice: Veče dječijeg folklora

U organizaciji JU “Kulturni centar Teslić”, a pod pokroviteljstvom Načelnika opštine Teslić večeras je u sportskoj dvorani „Radolinka“ održano “Veče dječijeg folklora”. Ovaj događaj je sastavni dio manifestacije “Dani porodice” koju kroz svoj program rada realizuje Kulturni centar Teslić od prošle godine pod motom „Tradicijom čuvamo porodicu“, a povodom 15. maja – Međunarodnog dana porodice.

Ova manifestacija je prilika da se kroz javne nastupe i scenski prikaz obilježja koja se sa generacije na generaciju prenose i čuvaju u okviru porodice i sredine u kojoj živimo, posveti pažnja porodici kao osnovnoj ćeliji društva i ukaže na njen značaj upravo za opstanak i razvoj društvene zajednice.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević kaže da ova manifestacija obilježava sve vrijednosti koje daje porodica i da je ovo ambijent kojem se uvijek treba vraćati i koji nas ustvari formira kao ljude.

„Ono što je u ovom ubrzanom načinu života uglavnom nažalost zaboravljeno su one prave vrijednosti koje daje porodica, kućno vaspitanje i kult porodice koje je u našem narodu uvijek imalo veliki značaj. Dakle na ovaj simboličan način, obilježavajući Dan porodice mi sugerišemo, nastojimo da se svi zamislimo i vratimo tim osnovnim ljudskim vrijednostima koje treba da se formiraju u najužem porodičnom okruženju kod naše djece, kako bi sutra bili bolji ljudi.“ – rekao je Miličević.

Direktorica JU „Kulturni centar Teslić“ Željka Draganić-Vuković ističe da je ove godine kroz manifestaciju „Dani porodice“ akcenat stavljen na mlade.

„Pored ovog večerašnjeg događaja narednih dana imaćemo i druge događaje kao što su Javna debata na temu „Ovaj dom smatra da je za djecu važnija sreća od školskog uspjeha“, a zatim i izložba gradske likovne sekcije „Sretenje“ koja okuplja oko 30 mladih umjetnika uzrasta do 20 godina.“ – naglasila je Draganić-Vuković.

Na manifestaciji „Veče dječijeg folklora“ nastupilo je preko 200 učesnika uzrasta do dvanaest godina iz sledećih kulturno-umjetničkih društava: KUD „Radost“ Mladikovine, KUD „Naši običaji“ Teslić, KUD „Vez“ Teslić, SPKD „Prosvjeta“ Teslić, SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor, KUD „Brio Rudar“ Maslovare, KUD „Lazarica“ Stanari, KUD „Cerovica“ Cerovica, KUD „Doboj“ Doboj, folklorna sekcija OŠ „Nikola Tesla“ Prnjavor.

Opština Teslić

Tagovi: