Zlatna povelja najmlađem majoru VRS, Saši Petroviću

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš danas su na posebnoj sjednici jednoglasno odlučili da Zlatna povelja povodom Dana opštine – 24. aprila posthumno bude dodijeljena najmlađem majoru Vojske RS Aleksandru Saši Petroviću.

Petrović se na ratištu isticao junaštvom i hrabrošću, a sa nepune 23 godine postao je najmlađi major Vojske RS,  komandujući čuvenim Drugim bataljonom 22. pješadijske brigade.

Za postignute pojedinačne i kolektivne uspjehe u radu zahvalnice će dobiti donedavna direktorica farmaceutske kompanije “Hemofarm” Biljana Marković, predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić, trener Karate kluba “Ipon” Branko Petrović, projekt oficir u organizaciji CRS Goran Novković i humanista Dalibor Višić.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos razvoju opštine Kotor Varoš biće dodijeljeno bivšem ministru za izbjeglice i raseljena lica u Vladi RS Davoru Čordašu.

Odbornici su usvojili programe rada Centra za socijalni rad, Centra za kulturu, sport i informisanje, Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” i Turističke organizacije opštine Kotor Varoš za 2019. godinu.

Plan kapitalnih investicija za ovu godinu i za period od 2019. do 2023. godine su usvojeni jednoglasno, kao i godišnji plan implementacije Strategije razvoja opštine i plan za period od 2019. do 2021. godine.

Za rad sportskih klubova iz opštinskog budžeta za 2019. godinu biće izdvojeno 90.000 KM i za korištenje termina i treninga u sportskoj dvorani i sali centralne osnovne škole 40.000 KM.

Usvojena su rješenja o imenovanju Slobodana Gelića za načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, Borisa Markovića za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, Slavena Momića za načelnik Odjeljenja za opštu upravu i Srđana Ćorića za načelnika Odjeljenja za privredu. 

(mojkotorvaroš.com)