Napeto u Tesliću, strahuju od blokade Skupštine

Upitan je rad lokalnog parlamenta u Tesliću. Imamo informacije o demonstracijama i opstruisanju održavanja naredne sjednice skupštine, tvrdi Miroljub Letić. Na koga tačno misli, prvi čovjek lokalnog parlamenta nije precizirao. 

- Na građane koji naravno imaju instrukcije od određenih političkih partija. Dobio sam neke takve informacije, pa vidjećemo - kaže Miroljub Letić, predsjednik Skupštine opštine Teslić.

Pozadina cijele priče je, tvrdi, Izvještaj Komisije za sprovođenje referenduma o opozivu načelnika Teslića. Čim se dokument nađe na njegovom stolu, biće i pred odbornicima, kaže Letić. Spreman je da zakaže i vanrednu sjednicu. 

- S obzirom da je bilo niz nekih žalbi evo i vi ste svjedoci da još određeni materijali stoje ovdje u zgradi SO Teslić gdje se održavaju i sjednice. Očekujemo da Republička izborna komisija što prije donese taj relevantni podatak - kaže Letić.

Vjerujemo u institucije sistema, poručuju iz SNSD-a. Od Miličevića očekuju da na narednoj sjednici skupštine dostavi i prijedlog budžeta opštine za 2019-tu godinu. 

- Od svega ovoga od ovih priča o demonstracijama, ja mislim da je predsjedniku glavnog odbora bilo preče da skupi ljude ili da se barem oglasi o presudi prvom predsjedniku Republike Srpske gospodinu Radovanu Karadžiću. A ne da sada ovdje licitiramo. Skupština je jedan organ - kaže Dragan Bogdanić, predsjednik OO SNSD-a Teslić.

Iz DEMOSA-a kažu da su za razgovor, a ne blokadu. Razvoj vide u saradnji lokalne i republičke vlasti. 

- Lijepo se sada tu pohvalimo dobićemo iz programa pomoći od osam i po miliona evra iz Srbije za sportsku dvoranu. Lijepo se pohvaliti. A negdje na terenu idemo iz tih struktura pa napadaju predsjednika Srbije i vrlo vulgarno govore o njemu. Smatram da to nije dobar vid komunkacije - kaže Marinko Đukić, predsjednik OO DEMOS Teslić

Milan Miličević, SDS-ov načelnik Teslića, danas se nije javljao na naše pozive. Na putu sam, odgovorio je kratko u SMS poruci. On je ranije rekao da je već pokrenuo inicijativu za raspuštanje lokalne skupštine.

Zanimljivo je, kažu u SNSD-u, da su bošnjačke stranke i socijalisti, koji su bili za opoziv načelnika, sada promijenili mišljenje. Tako su posljednju skupštinu njihovi odbornici napustili sa načelnikom i njegovim saradnicima.