“Bambi” bio paravan za prodaju droge

MUP Republike Srpske i dobojsko tužilaštvo okončali su istragu u akciji kodnog naziva “Bambi”, koja je ime dobila po lokalu u Tesliću koje je bilo mjesto šverca različitih vrsta droge, saznaje Srpskainfo.

Za šverc marihuane, spida i kokaina optuženi su državljanin Srbije Dušan Dušanić (24) iz Jagodine i Stefan Savić (25) iz Teslića.

Istragom je utvrđeno da su optuženi u vremenskom periodu od 6. septembra do 13. decembra prošle godine na području Teslića nabavljali, držali i prodavali marihuanu, amfetamin i kokain.

– Optuženi su međusobno, kao i sa trećim licima, ostvarivali neposredne kontakte u ugostiteljskom objektu “Bambi” u Tesliću, koji je zakupio Dušan Dušanić – navodi se u optužnici dobojskog tužilaštva.

Dušanić je, prema navodima iz optužnice, 26. i 27. septembra 2018. godine, putem telefona dogovorio, a potom u svom ugostiteljskom objektu i prodao drogu I.E. Tokom pretresa automobila “audi TT”, u kojem je bio I.E, zaplijenjeno je više paketića marihuane i spida.

Nakon hapšenja, kod optuženog Stefana Savića je pronađena staklena tegla sa zlatnim poklopcem u kojoj su se nalazile različite vrste droga spremnih za dalju prodaju.

Na poklopcu tegle je naknadnim vještačenjem otkriven DNK optuženog Dušanića, ali i Savića.

Detaljnom analizom u tegli su pronađeni više desetina paketića marihuane, kokaina i spida.

Podsjetimo, inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske u decembru prošle godine sproveli su akciju kodnog naziva “Bambi”.