"Zmajevi" na Letoniju i Grčku bez Nemanje Gordića

Košarkarška reprezentacija BiH na početku kvalifikacija za Evrobasket 2021. godine ući će oslabljena obzirom da će utakmice protiv Letonije odnsno Grčke propustiti Nemanja Gordić, koji je trebao biti oslonac u igri "zmajeva".

- Za tačno tri dana počinje zakazano okupljanje seniorske košarkaške reprezentacije BiH za prvi kvalifikacijski period. Kao što smo vas ranije informisali, očekuju nas utakmice protiv reprezentacija Latvije i Grčke, te s tim u vezi želimo upoznati javnost o nastupu za reprezentaciju našeg igrača Nemanje Gordića. Nemanja Gordić, igrač KK ''Partizan'' – Beograd i reprezentativac BiH, na utakmici EuroCupa protiv Vrtusa iz Bolonje, doživio je ozbiljnu povredu skočnog zgloba. Iako smo svi očekivali pozitivne vijesti iz KK "Partizan", i da će svi preduzeti terapijski tretmani dati željeni rezultat brzog oporavka Nemanje Gordića, ipak nećemo moći računati na učešće našeg reprezentativca na narednim kvalifikacijskim utakmicama - saopšteno je iz Košarkaškog saveza BiH.

U Savezu dodaju da Gordiću žele uspješan oporavak i da se što prije vrati na košarkaški teren u pravoj formi.

- Želimo vas informisati da reprezentativcu Ajdinu Penavi, BC Kirolbet Baskonia Vitoria- Gasteiz nije dozvolio dolazak na okupljanje košarkaške reprezentacije BiH, te je selektor Vedran Bosnić pozvao reprezentativca Ismeta Sejfića, igrača KK ''Sutjeska Nikšić'', kao i njegovog klupskog kolegu, reprezentativca Draška Kneževića, umjesto Nemanje Gordića - navodi se u sapoštenju.

Tagovi: