Život Iranaca u Tesliću: Snijeg i led ih šokirali, kada su se pojavili na bazenu nastao je haos

Državljani Irana, koji proteklih mjeseci borave u Tesliću, izazvali su pravu pometnju među stanovnicima ovog grada.

U Tesliću trenutnu boravi dvadesetak radnika iz Irana, koji su angažovani u preduzeću “Destilacija”, a neki od njih su u ovaj grad došli sa suprugama i kompletnom prodicom.

Jedan od mještana Teslića za Srpskainfo je ispričao da oni tu borave jer su Iranci kupili dio pogona preduzeća „Destilacija“, pa su došli da ga demontiraju i odvezu u svoju zemlju.

– Sve nas je iznenadilo kada smo vidjeli da su neki od njih doveli supruge, navodno prema njihovim običajima ili zakonima, oni suprugu ne smiju ostavljati samu duže od mjesec dana, pa su ih zato poveli – pojasnio je naš sagovornik.

On ističe da se njihova kultura i način ponašanja veoma razlikuje od nas, zbog čega nisu svi oduševljeni njihovim boravkom u ovom gradu.

– Mi u Tesliću imamo jedan bazen gdje svi idemo, ali se tu državljani Irana i njihove supruge kupaju u odjeći, što je mnogima zasmetalo. Čuo sam da im je zabranjeno ili će biti zabranjeno da u narednom periodu koriste taj bazen – dodaje naš sagovornik.

Kaže da su posebno bili iznenađeni kada je u decembru pao snijeg, jer do tada većina njih nikada uživo nisu vidjeli ni snijeg ni led.

Srpska.info