Zbog klizave ceste pet ljudi povrijeđeno u četiri saobraćajke

Na dijelu magistralnog puta Tuzla – Sarajevo, u širem području Živinica u kratkom vremenskom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nesreće u kojima je povrijeđeno pet osoba.

Zbog klizave ceste iz policije vozače pozivaju na oprez.

Na dijelu magistralnog puta Tuzla Sarajevo u mjestu Podgajevi trenutno je obustavljen saobraćaj, a kako je potvrdio portparol Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić, na pomenutom predjelu dogodile su se čak četiri saobraćajne nesreće.

Prema njenim riječima, u prvoj saobraćajnoj nesreći su učestvovala dva putnička motorna vozila, a tom prilikom tri osobe su povrijeđene te su one prevezene u Univerzitetski klinički centar u Tuzli zbog ukazivanja ljekarske pomoći.

- U drugoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva teretna motorna vozila koja su popriječila put, a povrijeđenih osoba nije bilo. U trećoj saobraćajnoj nesreći učestvovala su dva putnička motorna vozila te je jedna osoba povrijeđena, dok su u četvrtoj takođe učestvovala dva putnička motorna vozila uz jednu povrijeđenu osobu - precizirala je Kapidžić za Kliks.

Pretpostavlja se da su sudarima vozila doprinijeli uslovi na putu, odnosno mokra i klizava cesta, zbog čega iz tuzlanske policije apeluju na pojačan oprez prilikom upravljanja vozilima.

bl-portal.com