Za liječenje trogodišnje Ivane hitno potrebno 250.000 evra

Za liječenje trogodišnje Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva kod nas više ne postoji mogućnost dalje terapije i hitno mora otputovati u inostranstvo, za šta joj je potrebno 250.000 evra.

- Za nas ovdje ne postoji više mogućnost dalje terapije i lijek moramo tražiti u inostranstvu, za šta su potrebna velika sredstva – rekla je danas na konferenciji za novinare Nina Bjelogrlić, majka djevojčice, inače ljekar u Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu.

U septembru prošle godine djevojčici je dijagnostikovan karcinom bubrega, nakon čega su u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci i Beogradu uslijedili operacija, te hemo i terapije zračenjem. Međutim, najnoviji kontrolni pregledi pokazali su da se bolest proširila.

Majka kaže da je za liječenje na klinici koja pruža najbolje šanse potrebno 250.000 evra, dok druge traže manje i razlika je između 20.000 i 30.000 evra.

- Što prije skupimo sredstva, to bolje. Za nekih mjesec dana mi moramo ići dalje - kaže Nina Bjelogrlić.

Prema njenim riječima, Fond solidarnosti Republike Srpske za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu voljan je da pomogne, ali porodica mora sama da stupi u kontakt sa klinikama koje bi primile Ivanu na liječenje.

- Najbolja je klinika za dječiju onkologiju `Gustav Rosi` u Parizu, i od njih uskoro očekujemo poziv za pregled - rekla je Nina, ističući da bi Ivana tamo imala najviše šansi za odgovarajuću terapiju.

Ona se zahvalila svim dobrim ljudima koji će pomoći borbu za Ivanino ozdravljenje.

U decembru bi trebalo da bude aktiviran humanitarni broj za prikupljanje novca za Ivanino liječenje, a humanitarni concert za ovu djevojčicu voljni su da održe pjevači Zdravko Čolić i Miljan Miljanić kažu u Opštinskom odboru Crvenog krsta Istočne Ilidže koji koordiniše humanitarnim akcijama.

Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić, jedinice Nine i Jelenka, otvoren je namjenski žiro-račun u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo, broj 1541029988405703.