Vranješ fudbaler godine: Nagrada velika satisfakcija za mene i klub

Najbolji fudbaler godine u Republici Srpskoj je kapiten Borca Stojan Vranješ. Prestižnu nagradu dobio je na manifestaciji Dan fudbala koju zajedno organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i Sportski žurnal.

Vranješ je lider Borca koji se nalazi na diobi druge pozicije u Premijer ligi BiH. Sa 11 golova treći je strijelac prvenstva iza Sulejmana Krpića i Voje Ubiparipa pa je jasno zašto mu je pripala nagrada koja nosi ime čuvenog fudbalera Borca Velimira Sombolca.

- Ovo je velika satisfakcija za mene kao i za klub. Kada u ovim godinama dobijete priznanje onda to mnogo znači, a siguran sam da mi je draže što sam dobio nagradu ove godine nego da je to bio slučaj na početku karijere. Ovo je velika zasluga Borčevog kolektiva, na čelu sa upravom, trenerima, mojim saigračima i svim zaposlenima. Naravno, mnogo dugujem i svojoj porodici. Bio sam samo pojedinac koji je iskoristio dobar razvoj situacije i naravno da sam srećan - rekao je Vranješ.

Igrač koji je prošao sve omladinske kategorije kluba poručio je da je prošle godine bio pravi trenutak za povratak, jer je još uvijek u godinama u kojima može dosta da pomogne na terenu.

- Banjalučka publika me pamti po dobrim igrama i naravno da je cilj izlaska na evropsku scenu i osvajanja nekog trofeja presudio da se vratim kući. Svi želimo da to u što skorije vrijeme i ispunimo. Ponovo bih naglasio ulogu porodice u ovom uspjehu. Samo oni znaju kroz koje situacije smo zajedno prošli tokom karijere. Naravno, lijepo je kada se dobije nagrada, ali oni su bili tu kada je bilo teško, kada nije išlo i kada su neki možda sumnjali u mene - izjavio je Vranješ.

Fudbalere Borca u narednom periodu očekuju veliki izazovi. Početak drugog dijela prvenstva je iza ćoška, a prvi test u nastavku imaće na gostovanju Širokom Brijegu 23. februara. Nakon toga u Banjaluku stiže Sarajevo, pa Željezničar u Kupu BiH, dok će seriju teških mečeva završiti gostovanjem Veležu.

- Prve četiri utakmice mogu da odluče u kom pravcu će se kretati naša sezona. Spremni smo i lično volim utakmice protiv teških protivnika jer se tad pokažemo u najboljem svjetlu. Naravno da smo se spremali i sa nestrpljenjem očekujemo prvi meč u Širokom Brijegu. Prošle godine sam na prvom meču po povratku u Borac postigao gol protiv istog protivnika. Međutim, tada smo izgubili, ali se sada nadam da ćemo neporaženi da se vratimo u Banjaluku - poručio je Vranješ.

Naglasio je i da će od njihovih igara zavisiti euforija navijača i posjeta na Gradskom stadionu. Ukoliko ostvare dobar rezultat protiv Širokog očekuje pun stadion protiv narednih protivnika.

- To je ta draž koja je možda prethodnih godina nedostajala Banjaluci. Želimo da osjetimo da grad diše sa nama i da svi dođemo do zajedničkog cilja. Podrška nam je svakako potrebna u nastavku sezone - zaključio je Vranješ.