Srbac: Vozio neregistrovan auto tokom zabrane, pri hapšenju povrijeđen policajac

 Pripadnici Policijske stanice Srbac sinoć su oko 20.50 časova mjestu Povelič uhapsili N.M. iz Srpca, koje je, upravljajući putničkim vozilom, prekršilo naredbu o zabrani kretanja od 20 do 5 časova, saopšteno je iz PU Gradiška.

U saopštenju se dodaje da je kontrolom utvrđeno da je ovom licu istekla potvrda o registraciji putničkog vozila, a, osim toga, to lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju, čime je počinilo i prekršaj iz Zakona o osnovama o bezbjednosti saobraćaja BiH.

Prilikom transporta službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom njegovog hapšenja zadobio lakšu tjelesnu povredu.

O svemu je, kako se navodi, obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se u redovnoj proceduri, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, dostavi izvještaj protiv N.M. za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenjuslužbene radnje  i krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ''SARS-CoV-2" i "bolesti COVID-19" bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Tagovi: