Vodič za nezaboravnu masažu erogenih zona

Razbijanje rutine i otkrivanje novih područja za istraživanje poželjno je u svakom segmentu života, pa i kada je u pitanju seks. Masaža erogenih zona je sjajan način da unesete živost u svoj intimni svijet i partneru, kao i sebi, podarite nešto drugačije trenutke uživanja.

Imajte u vidu da takva masaža zahtijeva određeno vreme i pripremu, pa se u nju nemojte upuštati ako ste u žurbi. Da bi sve teklo po planu, pobrinite se da atmosfera bude opuštajuća. Prostorija treba da bude prijatno zagrijana, a idealno bi bilo da pronađete mirišljave svijeće koje će diskretno obasjati sobu. Doživljaj će biti još ljepši uz neku laganu muziku, pa se potrudite da prethodnog dana izaberete adekvatnu plejlistu.

Masaža će biti prijatnija ako koristite neko biljno ulje, ali nemojte ga nanositi na genitalije jer može izazvati iritaciju i svrab sluzokože. Partnera masirajte cijelom površinom dlana, širokim potezima, mijenjajući brzinu i intenzitet pokreta. Masaža treba da bude prijatna i opuštajuća, a nikako gruba ili jednolična. Dozvolite svojim prstima da prate oblik partnerovog tijela i radoznalo ga istražuju.

Važno je da na samom početku pronađete udoban položaj kako vam zadovoljstvo ne bi prekinuo grč u nozi ili bol u leđima. Neka vaš partner leži na stomaku, a vi stanite iza njega, prenosi Zljepota i Zdravlje.

Počnite sa dodirivanjem i laganim trljanjem manje osjetljivih područja, kao što su ruke i donji dio nogu. Postepeno se približite vratu, zadnjici i leđima. Sve vrijeme pratite reakciju partnera, osluškujte ritam njegovog disanje i druge znake seksualnog zadovoljstva. Ukoliko želite, masirajte ga ne samo rukama, već i drugim dijelovima svog tijela. Kada se okrene na leđa, dodirujte mu stomak, grudi i prepone.

Masažu završite fokusiranjem na erogene zone. To može biti jedna vrsta predigre, ali i samostalni seksualni čin koji će vas oboje odvesti do vrhunca.