U Tesliću promovisana knjiga Vladimira Kalamande

U organizaciji "Kulturnog centra Teslić" i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, danas je u Tesliću promovisana knjiga Teslićanina Vladimira Kalamande, "Nije istagram guma na biciklu".

Kalamanda je dobitnik književne nagrade „Sovica“ za 2019 godinu za najbolje djelo za djecu i mlade!

Ovaj roman je napisan u dijaloškoj formi, vještom rukom autora koji poznaje i književni postupak i psihologiju savremenog djeteta. Napisan je pitkim i modernim stilom, s mnoštvom referenci na stvarnost koja nas okružuje, a govori o važnim i ozbiljnim stvarima.

Ovo je roman koji će današnja djeca sasvim sigurno rado čitati i identifikovati se s njegovim junacima, i kroz njih s ljudskim i ozbiljnim vrijednostima.

Sam Kalamanda je tokom promocije istakao da je inspiraciju našao u svojoj porodici. Takođe je naglasio kako odrasli često nisu svjesni intelektualnih sposobnosti đece koja često primjećuju stvari daleko bolje od odraslih ljudi.

Fascinantna je bila pažnja i zainteresovanost publike tokom cjelosatnog Vladimirovog izlaganja. Sudeći po dosadašnjim nagradama, kritikama i komentarima prisutnoh profesora na večerašnjoj promociji, u prilici smo da vam preporučimo kvalitetno štivo za djecu koje svakako treba da pročitaju i odrasli.

Tagovi: