Vlada RS prodaje poslovni prostor u Gospodskoj ulici

Vlast u Republici Srpskoj nastavlja sa rasprodajom imovine u Banjaluci. Nakon što je Fond PIO kompaniji „Prointer“ prodao nekretnine u neposrednoj blizini parka „Petar Kočić“, Vlada RS je odlučila da proda i poslovne prostore u ulici Veselina Masleše, poznatoj i kao Gospodska ulica, saznaje portal CAPITAL. 

Riječ je o poslovnom prostoru od 271 kvadratni metar na dvije etaže u Robnoj kući „Kastel“, a koji je upisan na Ministarstvo finansija i koji je nekad bio u vlasništvu „Poštanske štedionice“.

Planirano je da se održi javna licitacija na kojoj će početna cijena biti 819.201 maraka ili nešto preko 3.000 KM po kvadratu.

Pravo učešća na licitaciji će imati fizička i pravna lica koja prije nadmetanja uplate deset odsto kaucije ili 81.920 maraka.

Onome ko ponudi najviše kaucija će biti uračunata u ukupnu cijenu, dok će ostalima biti vraćena u roku od 30 dana.

Vlada RS je u martu donijela odluku o prodaji prostora u centru Banjaluke, a prije nekoliko dana je odredila i način na koji će prodaja biti obavljena.

Podsjećamo, nedaleko od ovog poslovnog prostora, Fond PIO je za 2,6 miliona maraka kompaniji „Prointer“ prodao zemljište i objekat, čiji je vlasnik takođe bila „Poštanska štedionica“.

Zanimljivo je to što je Fond prodaju oglasio prošle godine, u vaskršnjem izdanju dnevnih novina od 17 – 20. aprila, kada je važila zabrana kretanja zbog pandemije virusa korona.

Licitacija je održana za 6. maj – Đurđevdan, kada je takođe bilo ograničeno kretanje i kada je policijski čas trajao od 15 časova do pet ujutru idućeg dana.

CAPITAL

Tagovi: