Usvojen budžet Opštine Teslić za 2021. godinu

Na trećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Teslić odbornici su usvojili budžet Opštine Teslić za 2021. godinu u iznosu od 21.340.000 KM. Na sjednici je donijeta i odluka kojom se obezbjeđuju finansijska sredstva za kapitalne infrastrukturne projekte poput rekonstrukcije gradskog mosta, izgradnje obaloutvrda, rekonstrukcije gradskih ulica Prvog Krajiškog korpusa, Aleksandra Rajkovića i Kralja Petra Prvog, zatim proširenja vodovodne mreže, izgradnje nove fabrike vode i vodozahvata, te fabrike za prečišćavanje otpadnih voda.

U budžetu opštine Teslić pod stavkom za stipendije obezbjeđena su sredstva u iznosu od 320.000 KM koja su potrebna da svi studenti koji su se našli na rang listi dobiju stipendiju.

Takođe, u odnosu na Nacrt budžeta povećana su izdvajanja za boračke kategorije, sportske i nevladine organizacije.

Po prvi put u budžetu opštine Teslić našla se stavka kojom će se sufinansirati projekti energetske efikasnosti kandidovani od strane zajednica etažnih vlasnika.

Predsjednik Skupštine opštine Teslić Savo Kasapović rekao je da su danas usvojene brojne odluke od opšteg interesa za građane opštine Teslić koje će znatno doprinijeti poboljšanju kvaliteta života na području naše opštine.

Na sjednici je usvojen plan rada Skupštine za 2021. godinu, te je donijet zaključak kojim se od nadležnih institucija traži informacija o stanju u oblasti šumarstva na području opštine Teslić, a imajući u vidu dešavanja u Šumskom gazdinstvu "Borja" Teslić u proteklih nekoliko mjeseci.

Predsjednik kluba odbornika SDS, Milan Kasapović, konstatovao je da je današnja sjednica SO Teslić protekla u jednoj finoj atmosferi i korektnoj raspravi.

„Mi smo predložili zaključak kojim se traži od nadležnih institucija, od Šumskog gazdinstva, od republičkog inspektorata i MUP-a Republike Srpske da nam dostave potrebne informacije koje su njima dostupne vezane za dešavanja u Šumskom gazdinstvu „Borja“ Teslić. Smatramo da je šuma opšte dobro svih građana i da mi kao izabrani predstavnici trebamo da upoznamo javnost sa dešavanjima koja se zbivaju trenutno u ovoj privrednoj grani." - rekao je Kasapović.