Uhapšena tri lica za pokušaj ubistva

 Tri lica uhapšena su jutros zbog sumnje da su pokušala da na Cetinju ubiju jedno lice postavljanjem eksplozivne naprave pod njegovo vozilo, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Riječ je o pokušaju ubistva 13. septembra koje je izvršeno postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo "tojota rav četiri", vlasništvo lica čiji su inicijali G.S. sa Cetinja.

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović rekao je da se sumnja da su lica čiji su inicijali B.P. /35/, V.V. /28/ i V.V /28/ izvršili krivično djelo ubistvo u pokušaju u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

On je naveo da će sve tri osumnjičene osobe uz krivične prijave biti sprovedene Višem državnom tužiocu u Podgorici.

- Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantne osobe bliske jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe - rekao je Šćepanović.

On je istakao da će Uprava policije nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih osoba radi stvaranja povoljnog bezbjedonosnog ambijenta za građane.

glassrpske.com

Tagovi: