Učestali odroni, poseban oprez prema graničnom prelazu Hum

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi po suvim kolovozima, a vozačima se savjetuje oprez na dionicama koje prolaze kroz usjeke zbog učestalih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Odrona posebno ima na dionici Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje je putnički saobraćaj otežan, a za teretna vozila obustavljen.

Vangabaritni teret prevozi se dionicama Stanić Rijeka-Doboj-granični prelaz Brod, Ledenice-Crkvine-Doboj-Karuše i Ledenice-Modriča-Johovac-auto-put-Banjaluka-Manjača-Velečevo, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj.

Radovi su aktuelni na putnom pravcu od Modriče prema Doboju, zatim na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje je u toku izgradnja kružnog toka, te na području Kotor Varoša, kao i u Banjaluci.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava se obilaznim putem kroz Laktaše, dok je zabranjen prolazak teretnih vozila, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške petlja to je “Aleksandrovac”, iz pravca Banjaluke kod hotela “Ćubić”, iz pravca Prnjavora petlja “Drugovići”, a iz pravca Srpca petlja “Laktaši”.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put “Deveti januar” i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske i FBiH/, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina i Ukrina-Gornja Vijaka, dok je zbog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici Mrakovica-Podgradci.

U FBiH danas će se zbog radova usporeno saobraćati na auto-putu na petljama Visoko i Podlugovi. Prolazak vozila reguliše saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima, od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo i Kaonik-Gromiljak.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Metaljka na putu Čajniče-Pljevlja moguć je prelazak granice u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Tagovi: