U Bijeljini zabranjena muzika uživo

"Do prije pet dana u Bijeljini je registrovano 23 slučaja zaraze kovidom-19, a sada je taj broj uvećan za 100 lica, što je prilično dramatičan podatak i govori o nepoštovanju propisanih mjera", rekao je gradonačelnik Mićo Mićić novinarima.

Gradski štab za vanredne situacije upozorio je građane da se epidemiološka situacija u Bijeljini komplikuje i da je od početka pandemije u gradu registrovano 123 lica pozitivna na virus korona.

Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović ocijenio je epidemiološku situaciju u Bijeljini kao znatno pogoršanu i naveo da, s obzirom da su karantini ukinuti, osobe pozitivne na kovid-19 koje nemaju simptome zaraze ili su oni izrazito blagi idu u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.

Milovanović je naglasio da je stav Instituta za javno zdravlje Republike Srpske da se testiraju prvenstveno osobe koje imaju simptome zaraze, kada porodični ljekar, uz konsultaciju sa epidemiologom, procijeni da je testiranje potrebno ili ukoliko epidemiološka služba procijeni da je testiranje potrebno jer su u pitanju kontakti prvog stepena sa zaraženim licima.

Za ostale slučajeve, preporuka je da se prati zdravstveno stanje i reaguje jedino u slučaju potrebe.

Infektolog u Bolnici "Sveti Vračevi" Aleksandra Radojčić uputila je apel sugrađanima da poštuju mjere lične zaštite od virusa korona i na taj način zaštite sebe i svoju porodicu, ali i Dom zdravlja i gradsku bolnicu od preopterećenosti.