Tužilaštvu prijavljeni bivši direktor i članovi komisije Doma zdravlja u Tesliću

Policijska uprava Doboj podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv M.K. bivšeg direktora Doma zdravlja “Sveti Sava” u Tesliću zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica, piše SrpskaInfo.

Izvještajem su obuhvaćeni i članovi menadžmenta DZ, odnosno I.O, S.J. i V.V, svi iz Teslića, koji se terete da su počinili krivično djelo zloupotreba u postupku javne nabavke.

– Za M.K. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice jedne zdravstvene ustanove iz Teslića suprotno Zakonu o javnim nabavkama donosilo odluke o pokretanju postupka javnih nabavki i potpisalo ugovore o izvođenju radova iako isti nisu bili predviđeni planom javnih nabavki, vršilo dijeljenje predmetnih nabavki iako predstavljaju jednu cjelinu, te prilikom nabavke sanitetskog vozila u tenderskoj dokumentaciji nije bila predviđena avansna uplata od 30 odsto, a što je definisano ugovorom o nabavci- saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

U saopštenju policije navodi se da su I.O. kao predsjednik komsije za javne nabake, te S.J. i V.V. u svojstvu članova komsije za javne nabavke u namjeri da utiču na donošenje odluka ove zdravstvene ustanove, odgovornom licu davali preporuke sa kojim će privrednim društvom biti zaključen ugovor o izvođenju radova i nabavci robe.

– Navedenim radnjama pričinili su materijalnu štetu zdravstvenoj ustanovi iz Teslića u iznosu od 147.426 KM, a za isti iznos su pribavili korist za više privrednih društava sa kojima su zaključeni ugovori o nabavci – saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Stav sadašnjeg menadžmenta Doma zdravlja u Tesliću danas nismo uspjeli dobiti na navedene okolnosti u izvještaju, a kako su nam rekli aktuelni direktor nije na radnom mjestu.

Tagovi: