Bolnica "Sveti apostol Luka": Tri donacije za mjesec dana

U okviru saradnje Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" i Bolnice „Salk Landes Krkenhaus“ iz Salzburga, u Doboj je iz Austrije dopremljena humanitarna pošiljka sa 33 multifukcionalna bolnička kreveta sa natkasnama i još deset dodatnih dušeka.

Donaciju su direktoru dobojske zdravstvene ustanove Mladenu Gajiću predali Drago Stefanović i Krešimir Birtić, koji se i bave humanitarnim aktivnostima i u RS su iz te alpske zemlje i do sada dopremali značajnu humanitarnu pomoć.

Njih dvojica su najavili nastavak saradnje i opremanje bolnice sa sličnim korisnih isporukama bolničke opreme. Ovaj puta pošiljka je namjenjena Hirurškom odjeljenju, a nakon sagledavanja potreba, humanitarci iz Austrije su obećali pomoć i drugim organizacionim službama bolnice u Doboju.

Kada je riječ o drugim donacijama bolnici, dva moderna i nova sanitetska vozila su od prošlog mjeseca u vlasništvu Opšte bolice. Vrijednost im je 187.000 maraka, od čega je 120.000 maraka donacija Grada Doboj, a preostala sredstva obezbijedile su opštine čiji pacijenti se liječe u ovoj ustanovi i privrednici iz lokalnih zajednica dobojske regije.

- Raspolažemo sa još četiri sanitetska vozila, od kojih su tri prije 11 godina nabavljena sredstvima Vlade RS, a jedno je poklon Rotari kluba iz Doboja, tako da smo sada solidno opremljeni i sa vozilima za transport pacijenata - kaže direktor bolnice Mladen Gajić.

Takođe u decembru, regionalna zdravstvena ustanova je od kompanije "Hemofarm" dobila EKG aparat, čime je i Interno odjeljenje modernizovano i na kvalitetniji način može da odgovori sve većim potrebama usljed srčanih bolesti, koje su značajno u porastu kada je u pitanju dobojska regija.

Lj. Đurić

 

                                                          

Tagovi: